Skip to main content

Höstmeny!

När sensommarkvällarna blir svalare och hösten närmar sig är det hög tid för några nyheter på menyn. Säg hej till Qabeli – vår variant på Afghanistans nationalrätt som vanligtvis serveras med lamm, men hos oss förgyller vi riset med en sojakycklinggryta. Qabeli Pulao görs med en speciell kryddblandning som vi gör själva och toppas med nötter, morot och russin. Ett riktigt saftigt pilaffris som de allra flesta älskar!

För den som gillar lite hetare mat har vi en koreansk tofuburgare med hemfriterade potatischips, samt ett tandoorikryddat tofuspett med en mild dhalsoppa och vitlöksnaan – en härlig indisk fusionrätt. Passa också på att testa Kado; en butternut squash-gryta med yoghurtsås och afghanskt bröd.

Dryckesnyhet! Ett härligt bubblig frukt pét-nat från ciderbryggeriet Brutes utanför Stockholm. Gänget bakom Brutes skapar helt underbara drycker som lever någonstans i mellanlandet cider/vin. Kom förbi och smaka säsongens flaska från Brutes – ”Alright, alright, alright” – en pét-nat gjord på äpple och päron som är macererad med plommon.

Vi fortsätter vårt samarbete med Köld, en lokal glassproducent som inför hösten skapat en alldeles egen glass just åt oss. Ros och afghansk saffran får tillsammans med pistage skapa en helt underbar glass som fick vår kökschef Nasib att ”resa tillbaka i tiden” första gången han smakade den. I Afghanistan smaksätts glass ofta med rosvatten, vilket ger er gäster ännu en liten smakbit av Afghanistans matkultur.

Hoppas vi ses!

Kontakt

Bokningar & frågor  hello@manto.se
CV & ekonomi  info@manto.se
+46 (0)722 441 442

Öppettider

tis-tors:  17 – 22
fre-lör:  17 – 23
sön:  17 – 22


© Manto · Integritetspolicy
Webbdesign av Sund Studio