Skip to main content

Historien om Restaurang Manto

Nasib och Sara är Mantos ägare, här är deras story:

Hur fick ni idén om att starta restaurang och varför afghansk mat?

“Vi är foodies båda två, och även om vi lagar många olika typer av mat så blir det en hel del afghanskt eftersom vi båda är därifrån. De senaste åren har vi insett att mycket av den afghanska maten är antingen vegansk eller väldigt enkel att veganisera. Det var egentligen bara yoghurten i såser och färsen i dumplings som behövde bytas ut och sen var vi i mål. Gott blev det också, mycket godare än vi förväntat oss när vi veganiserade våra favoritrecept. En rolig detalj som vi insett är också att Afghanistan och Sverige använder sig till stor del av samma grönsaker på grund av liknande klimat.”

Berätta lite mer om Nasibs erfarenhet och åren innan Manto.

“Nasib flyttade till Sverige för 12 år sedan och har jobbat som kock här sedan dess, både på veganska och icke veganska ställen. När komplimangerna om hans matlagning och frågorna om när han skulle starta eget började rulla in så blev han mer och mer självsäker. Nasib har hög arbetsmoral och går alltid “all in” när han brinner för något. Varenda detalj i restaurangen är noga genomtänkt och utförd. Att starta Manto har varit Nasibs chans att verkligen göra detta på sitt sätt. All erfarenhet och alla idéer han samlat på sig under åren har mynnat ut i en vegansk restaurang som speglar honom som person och hans kultur.”

Gänget bakom Manto fixar in i det sista med inredning och menyplanering och öppnar i slutet av januari 2023. Sara är både nervös inför premiären, men samtidigt väldigt stolt över Nasib och den resan han gjort de senaste åren.

“Man måste följa sina drömmar. Jag tror att det är vad livet handlar om.”

Kontakt

Bokningar & frågor  hello@manto.se
CV & ekonomi  info@manto.se
+46 (0)722 441 442

Öppettider

tis-tors:  17 – 22
fre-lör:  17 – 23
sön:  17 – 22


© Manto · Integritetspolicy
Webbdesign av Sund Studio